YATAN HASTA REÇETELERİ HAKKINDA

IEO02.08.2007 / 11:477725

SSK İstanbul İl Müdürlüğü’nün http://istanbul.sgk.gov.tr/ adresinde yayınlanan yatan hasta reçeteleri ile ilgili yazı ektedir.

Yatan hasta bürolarımızın olduğu sağlık kuruluşlarından çıkan reçetelerin mağduriyet yaşanmaması için döngü dışı karşılanmaması gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Yatan Hasta Reçeteleri Hakkında

Duyuru Değerlendirme: / 10

Yazan: Üsküdar İlaç ve Eczacılık Birimi

Cuma, 13 Temmuz 2007

Yatan hasta reçetelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.
1. Tebliğin 12.7 bazı özel hastalıklara ve ilaç kullanımına ilişkin düzenlemelerde yer alan tüm ilaçlar için yatan hastada rapor aranmaz şartı yok ise bu maddelerde belirtilen tüm ilaçlar için belirtilen  özel düzenlemeler yatan hasta reçeteleri için de aynen geçerlidir.
2. Yatan hasta reçeteleri 5 günlük maksimum tedavi dozunu geçmeyecek şekilde düzenlenir. (muafiyet veya kullanım raporu olsa dahi)
3. Sağlık kurumlarında yatan hastalar için düzenlenen reçete muhteviyatı ilaçların rasyonel kullanımını sağlamak amacıyla, eczanelerden dönüşümlü olarak temini hususunda sağlık kurumları, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ile işbirliği yapabilir. Yatan hasta reçetelerinin eczanelerden dönüşümlü olarak teminine ilişkin  bölge eczacı odası onayı işlemin yürütüldüğü hastaneler için aranacaktır.
4. Yatan hasta reçetelerinde “eczanemizde yoktur, yatan hasta” kaşesi ve başhekimlik onayı olacaktır.
5. Özel hastane  yatan hasta reçetesi dışarıya çıkarılamaz. Sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanan bu reçetelerin bedeli ödenmez.

Son Güncelleme ( Pazartesi, 23 Temmuz 2007 )

Gündemdekiler