Eczane açma-kapama saatleri ve Cumartesi günlerinin tatil olması hakkında

IEO18.11.2009 / 20:1737748

Odamıza eczane açma- kapama saatleri ve Cumartesi günlerinin tatil olması ile ilgili olarak meslektaşlarımızdan farklı yönlerde talepler gelmektedir.

Odamız tarafından 1993 yılında, Haziran- Temmuz- Ağustos aylarında Cumartesi günlerinin nöbetçi eczaneler bırakılarak diğer eczanelerin tatil olması yolunda İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuru yapılmış, bu başvurunun reddedilmesi üzerine de yine Odamız tarafından İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nde dava açılmıştır. Dava mahkeme tarafından reddedilmiş, Danıştay da bu red kararını onaylamıştır.  Bu süreçte bazı eczacılarımızın da İl Sağlık Müdürlüğü'nün yanında yer alarak davaya müdahil olması, davanın olumsuz neticelenmesinde önemli bir etken olmuştur.

Odamıza eczane açma- kapama saatleri ve Cumartesi günlerinin tatil olması ile ilgili farklı taleplerin gelmesi nedeniyle seçimler öncesinde siz meslektaşlarımıza, eczane açma- kapama saatlerinin ve Cumartesi günlerinin tatil edilmesinin Türkiye genelinde yeniden değerlendirilmesini TEB Genel Kurulu'nda gündem edeceğimizi duyurmuştuk.

Konuyu, 10- 13 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek TEB Olağan Büyük Kongre'sine taşımak ve kongre kararı haline getirmek üzere bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bu nedenle sizlerin taleplerini değerlendirmek amacıyla hazırladığımız anket çalışmasına katılımınız önemlidir.

Meslektaşlarımızın ana sayfamızda yer alan konuyla ilgili anketimize, 30 Kasım 2009 tarihine kadar katkı vermelerini rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Gündemdekiler