KAMUOYUNA

15 Temmuz gecesi yaşanan alçak darbe girişimi sonrası, 16 Temmuz günü darbeleri lanetleyen, ülkemizi daha da büyük karışıklıklara sürükleyebileceğinden endişe ettiğimiz ayrışmaya dikkat çeken ve bir an önce huzur ortamının tesisine yönelik beklentimizi ifade eden bir yazı yayınladık.

Amacımız İstanbul Eczacı Odası olarak geçmişimizde olduğu gibi bugün de her türlü darbenin karşısında olduğumuz kararlığını ifade etmekti.

Ancak son 24 saat içerisinde hem kamuoyundan hem de meslektaşlarımızdan aldığımız tepkiler sonucu yanlış anlaşıldığımızı üzülerek görmüş bulunmaktayız.

Bu nedenle bir kez daha 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, dün olduğu gibi bugün de demokrasiden yana olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

O karanlık gecede hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz.

Saygılarımızla.

Torba Yasaya Karşı Yürüyoruz!

İEO25.01.2011 / 20:592212

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve kısa bir süre sonra Genel Kurul'a gelecek olan Torba Yasa, yoksuldan/işsizden alıp zengine/patrona verecek bir "af yasası" niteliğindedir. Bu yasa bir dizi göstermelik affın arkasından çalışma yaşamına dair hak gasplarını içermektedir.

Bu yasa tasarısının geri çekilmesi için DİSK, TÜRK-İş ve İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu tarafından 26 Ocak Çarşamba akşamı saat 18.30'da Galatasaray'dan Taksim'e meşaleli yürüyüş düzenlenmiştir. Odamızın da katılacağı bu yürüyüşe tüm meslektaşlarımızı çağırıyoruz.