Çalışma Saatleri ve Cumartesi Günü Tatil Yapılması Hakkında

IEO06.01.2012 / 16:3741774

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulumuz çalışma programımızda siz değerli meslektaşlarımızla paylaştığımız Eczane Çalışma Saatleri ve Cumartesi Günlerinde Tatil Yapılmasına yönelik çalışmayı Ekim ayında başlatarak ''Bölgesel Eczane Beklenti/Öneri Değerlendirme Anketi'ni hazırlamış, bu anket çalışmasında oluşturacağımız komisyonlara katılarak bizlere destek verme talebimiz sizlere iletilmişti. Meslektaşlarımız web sayfamızda hazırlanan şifreli alandan girerek anketi cevaplamışlar ve komisyonlarda görev alma taleplerini yönetim kurulumuza iletmişlerdir. Anket çalışmamıza 4223 meslektaşımız katılarak görüşlerini bizlerle paylaşmıştır.

Anket çalışmamızın tamamlanmasının ardından Eczane Çalışma Saatleri Komisyonunda görev almak için isim yazdıran meslektaşlarımız Oda merkezimizde düzenlenen toplantıya çağırılmış, komisyon çalışmalarının nasıl yürütüleceği birlikte kararlaştırılmıştır. Toplantıya katılan arkadaşlarımızdan anket çalışmasını değerlendirmek üzere 30 kişilik bir çalışma grubu oluşturulmuş ve çalışma grubunun yaptığı üç toplantı sonucunda oluşturduğu öneri paketi yönetim kurulumuza sunulmuştur. Yönetim kurulumuz hazırlanan öneri paketi üzerine uygulanmakta olan nöbet sistemi ve eczanelerin hizmet sürelerini dikkate alarak son şeklini verdikten sonra komisyona getirmiştir. Komisyonda yapılan son değerlendirmenin ardından varılan mutabakat sonucu oluşan öneri paketinin siz değerli meslektaşlarımızın onayı alınmak üzere en kısa sürede referanduma götürülmesi kararlaştırılmıştır.

Yönetim Kurulumuz alınan karar doğrultusunda eczane çalışma saatleri ve Cumartesi günlerinde tatil yapılması ile ilgili oluşturulan öneri paketini siz değerli meslektaşlarımızın görüşünü almak üzere bugün referanduma sunmaktadır,

Meslektaşlarımız bir hafta sürecek referanduma web sayfamızda hazırlanmış olan şifreli alanda oy vererek katılacaklardır.

Sizlerin katılımınız ve Komisyonumuzun özverili çalışması sonucu hazırlanmış olan teklife vereceğiniz cevapların sonucu yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilerek nihai karar verilecektir.

Bu nedenle hazırlanan teklifi özenle incelemeniz ve kararınızı şifreli alan üzerinden bildirmeniz büyük önem taşımaktadır.

Referandum sürecinin tamamlanmasının ardından şifreli alana giriş yapamayarak oy kullanmayan meslektaşlarımıza hazırlanan teklif kurye ile eczanelerine gönderilerek bizzat kendilerine teslim edilecektir. Bu meslektaşlarımız gelen teklifi oyladıktan sonra imzalayıp, eczane kaşelerini basarak Oda Merkezi ve bürolarımıza en kısa süre içerisinde teslim edeceklerdir. Böylece her meslektaşımızın oyunu kullanması sağlanmış olacaktır.

Yalova ilinde açma kapama saatleri ile Cumartesi günü tatilinin ne şekilde düzenleneceği Yalova temsilcilerimizle yapılacak toplantı sonucunda karara bağlanacaktır.

REFERANDUMDA

Hafta içi çalışma saatleri hakkında

Aynı anda uygulanacak üç farklı çalışma saat dilimi oluşturulmuştur. Bu çalışma dilimlerinde günlük çalışma saati değişmeyecek, sadece meslektaşlarımız eczanelerin konumuna, çalışma düzenine göre daha çok verimli olacağını düşündükleri çalışma saatlerini tercih edebileceklerdir. Bu çalışma saatleri eczane vitrinlerinde vatandaşlarımız tarafından rahatça görülebilecek bir yere asılacak ve eczane sadece bu saatler aralığında hizmet verecektir.

Çalışma saatlerini belirten ve eczane vitrinine asılacak tabelalar Odamız tarafından hazırlanarak meslektaşlarımıza teslim edilecektir.

Eczacılarımız Odamız tarafından belirlenecek belirli periyotlar aralığında isterlerse çalışma saatlerini değiştirerek bir başka çalışma saatine geçiş yapabileceklerdir.

Çalışma saatlerine uyum Eczacı Odası Bölge Temsilcilerimiz ve Denetçi Eczacılarımız tarafından takip edilecektir.

Grup

Çalışma saatleri

Çalışma Günleri

1.GRUP

2.GRUP

3.GRUP

Hafta içi ve C.tesi

Hafta sonu çalışma saatleri hakkında

Bu yıl ilk defa deneme amaçlı olarak Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında cumartesi günleri eczanelerin kapalı olması ya da çalışması eczacılarımızın tercihine bırakılacaktır. İsteyen eczacı bu üç aylık süre boyunca Cumartesi günleri eczanesini kapatarak tatil yapabilecektir.  Kapalı kalacak eczaneler, hizmetin aksamaması için kapatmadan önce Odamıza bildirimde bulunacaklardır. Cumartesi günü açık kalacak eczanelerle hizmetin aksamadan yürüyebilmesi için bir çalışma yapılacak, gerekirse nöbetçi eczane sayısı artırılacaktır.

Cumartesi gece nöbetleri ise bugün uygulanan sistem değişmeden devam edecektir.

Eğer uygulama kabul görür ve başarılı olursa önümüzdeki yıl 12 ay boyunca uygulanmaya başlayacaktır. Meslektaşlarımız yıllık periyotlar içerisinde diledikleri takdirde üç ay öncesinden haber vermek şartıyla tercihlerini değiştirme hakkına sahip olabileceklerdir.

Referandumda oy kullanmak için tıklayınız.

Gündemdekiler