İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Hakkında

IEO30.01.2013 / 17:305238

30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na göre, eczaneler "az tehlikeli sınıf" kapsamında tutulmuştur.

Kanunla ilgili yönetmelik ise 26 Aralık 2012 tarihinde yayımlanmış, kanunun yürürlük tarihi az tehlikeli sınıftaki işyerleri bakımından 30 Haziran 2014 olarak belirlenmiştir.

Kanun az tehlikeli sınıf yönünden henüz yürürlüğe girmediği için, eczacılarımız bu kanun ya da yönetmelikten doğan bir sorumlulukları şimdilik bulunmamaktadır.

Bununla birlikte, eczanelerin bu kanun ve yönetmelik kapsamından tamamen çıkarılması için gerekli hukuki süreç Odamızın Hukuk Bürosu tarafından yürütülmektedir.

Önemle bilgilerinize sunulur.

Konu ile ilgili Türk Eczacıları Birliği'nin 31.12.2012 tarihli yazısı için tıklayınız.

Gündemdekiler