KAMUOYUNA

15 Temmuz gecesi yaşanan alçak darbe girişimi sonrası, 16 Temmuz günü darbeleri lanetleyen, ülkemizi daha da büyük karışıklıklara sürükleyebileceğinden endişe ettiğimiz ayrışmaya dikkat çeken ve bir an önce huzur ortamının tesisine yönelik beklentimizi ifade eden bir yazı yayınladık.

Amacımız İstanbul Eczacı Odası olarak geçmişimizde olduğu gibi bugün de her türlü darbenin karşısında olduğumuz kararlığını ifade etmekti.

Ancak son 24 saat içerisinde hem kamuoyundan hem de meslektaşlarımızdan aldığımız tepkiler sonucu yanlış anlaşıldığımızı üzülerek görmüş bulunmaktayız.

Bu nedenle bir kez daha 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, dün olduğu gibi bugün de demokrasiden yana olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

O karanlık gecede hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz.

Saygılarımızla.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Hakkında

İEO30.01.2013 / 17:306028

30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na göre, eczaneler "az tehlikeli sınıf" kapsamında tutulmuştur.

Kanunla ilgili yönetmelik ise 26 Aralık 2012 tarihinde yayımlanmış, kanunun yürürlük tarihi az tehlikeli sınıftaki işyerleri bakımından 30 Haziran 2014 olarak belirlenmiştir.

Kanun az tehlikeli sınıf yönünden henüz yürürlüğe girmediği için, eczacılarımız bu kanun ya da yönetmelikten doğan bir sorumlulukları şimdilik bulunmamaktadır.

Bununla birlikte, eczanelerin bu kanun ve yönetmelik kapsamından tamamen çıkarılması için gerekli hukuki süreç Odamızın Hukuk Bürosu tarafından yürütülmektedir.

Önemle bilgilerinize sunulur.

Konu ile ilgili Türk Eczacıları Birliği'nin 31.12.2012 tarihli yazısı için tıklayınız.