8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

İEO08.03.2017 / 12:541444

Odamızın düzenlediği "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği" dün akşam Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Zehra Zeynep Ayna, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken "Yüzde 70'ini kadınların oluşturduğu bir meslek grubu olarak, keşke içinde bulunduğumuz tabloyla ilgili güzel şeyler söyleyebilsek! Maalesef bir 8 Mart'ı daha kadınların can yakıcı sorunlarının gölgesinde karşılıyoruz" dedi. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın, her geçen gün yoğunluğu artarak devam ettiğini kaydeden Ayna, "Nazım Hikmet'in 'O benim kollarım, bacaklarım, başımdır. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim, hayat arkadaşımdır' diyerek hayatımızdaki vazgeçilmezliğini tanımladığı kadınlarımızın, artık gazetelerin 3. sayfa haberlerine konu olmasını istemiyoruz. Kadınların; sosyal, ekonomik ve politik yaşamda erkeklerle eşit olarak yer alması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ecz. Sibel Özkan Tarım'ın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirildi. Panelde, "Demokrasi, Laiklik ve Kadın Hakları" konusunda ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Ecz. L. Nihal Öztorun Kızıl, "Anayasada, Yasalarda ve Yaşamda Kadın Hakları" konusunda İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu ve "Sağlık Ortamında Kadın Sağlığı" konusunda İstanbul Tabip Odası Kadın Komisyonu Üyesi Dr. Lale Tırtıl birer konuşma yaptı.

İzleyicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından panel sona ererken, Oda Başkanımız Ecz. Cenap Sarıalioğlu, Saymanımız Ecz. Nail Alkan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ecz. Zehra Zeynep Ayna ve Ecz. Zozan Padel tarafından panelistlere plaket verildi.

Etkinliğin son bölümünde, 2011'de yitirdiğimiz avukatımız, şair Didem Madak'ın anısına hazırlanan "Son Dizesiz Şiirler" belgeselinin gösterimi yapıldı. Belgesel gösterimi öncesi konuşan Oda Başkanımız Ecz. Cenap Sarıalioğlu, etkinliğe katkı veren ve katılan herkese teşekkür etti.

8 MART 2017 YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ ETKİNLİĞİ