TÜRKİYE İŞ BANKASI REÇETELERİ HAKKINDA

Diğer | 15.12.2004 -- 00:01

Türk Eczacıları Birliği'nden Odamıza gelen 14.12.2004 tarih ve 05758 sayılı yazıda,

T.İş Bankası Genel Müdürlüğü tarafından, kurum çalışan, emekli ve sağlık yardımlarından yararlanan aile bireyleri adına düzenlenmiş reçetelerde yer alan ilaçların, 1 Kasım 2004 tarihinden itibaren internet üzerinden Reçete Kontrol Provizyon Sistemi aracılığıyla verilmesi uygulamasına başlanacağı Türk Eczacıları Birliği'nin 27. 10.2004 tarih 34.A.00.05168 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

Reçete Kontrol Provizyon Sistemi'ne geçiş sonrasında Türk Eczacıları Birliği ile T.İş Bankası Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün lll.Ödeme Zamanı başlıklı bölümünün uygulanması konusunda aksaklık yaşanabileceği ve ödeme zamanının protokolde belirlenen süreyi aşabileceği yönünde endişelerin aktarılması üzerine, konu Türk Eczacıları Birliği tarafından T.İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne aktarılarak konu hakkında bilgi istenmiştir.

T.İş Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Türk Eczacıları Birliği'ne gönderilen 19.11.2004 tarih EO-61261 sayılı yazı ile, "Eczaneler tarafından gönderilen reçetelerin Reçete Kontrol Provizyon Merkezi'ne ulaştığı gün kontrollerinin yapılarak ödeme talimatlarının yaratılmasının planlandığı; reçetelerin geç bir saatte ulaşması durumunda ise bir sonraki gün işlem yapılabileceği" bildirilmektedir.

Buna göre, T.İş Bankası Reçete Kontrol Provizyon Sistemi tarafından reçete kontrolü günü gününe yapılacağından, ödeme süresinin protokolde belirlenen süreyi aşması gibi bir durumun söz konusu olmayacaktır.

Bilgilerinize sunulur.

Gündemdekiler