2018 Yılı İmha Edilecek İlaçların İLAYS'a Teslim İşlemleri Hakkında

İEO07.11.2018 / 16:121935

İLAYS Birimimiz 12 Kasım Pazartesi günü itibari ile mesai saatleri dahilinde hafta içi her gün hizmet verecektir.

Vergi mevzuatımız gereği miadı dolmuş ilaçların ilgili dönem vergi matrahından indirim yapılabilmesi (gider yazılabilmesi), sadece ilgili yıl içinde miadı dolanların imha (bertaraf) edildiği dönem olabilmektedir.

Bu nedenle; 21 Aralık 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar  İstanbul Eczacı Odası İLAYS Birimine teslim edilen listeler ve atık ilaçlar, 2018 yılı dönem vergi matrahından gider olarak kayıtlara alınabilmektedir.

21 Aralık 2018  tarihine kadar Odamıza teslim edilen farmasötik atıklar, İLAYS komisyonunda kontrolleri yapılarak İZAYDAŞ'a teslim edilecek, bertaraf işlemlerinin tamamlanması ve belgelerinin İLAYS komisyonu tarafından kontrol edilerek onaylanmasının ardından bertaraf belgeleri düzenlenerek, ilgili eczanelere iletilmesinin ardından farmasötik atık bertaraf belgelerinin muhasebe kayıtlarına intikali sağlanmış olacaktır.

2018 yılı içinde miadı dolan ilaçların "cari dönem" olarak sisteme kayıt edilmesi, 2018 yılı öncesi miadı dolan ilaçların ise "cari dönem dışı" olarak kayıt edilmesi gerekmektedir.

Psikotrop ilaçların İlçe Sağlık Müdürlüğünden alınan tutanakla birlikte elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Kargo yoluyla teslimat yapılmak istendiğinde, indirimli gönderim yapabilmek için anlaşmalı olduğumuz MNG Kargo tercih edilmelidir.

MNG Kargo Müşteri No: 136448288

İlaç teslim saatleri: 09.00-13.00, 14.00-17.00

Adres:  Mecidiyeköy Mah. Atakan Sokak No:14

Mecidiyeköy-Şişli / İSTANBUL

Telefon: (0212) 217 61 91 (Dahili 100-185)

Not: Yoğunluk olmaması için teslimatların son günlere bırakılmamasını önemle hatırlatırız.

İLAYS Sistemine giriş yapmak için tıklayınız.