'Eczacıların Sorumlulukları ve Disiplin Suçları' Kitabı Hakkında

DİĞER07.10.2019 / 14:50318

Dr. Öğretim Üyesi Bülent Kıran tarafından yazılan "Eczacıların Sorumlulukları ve Disiplin Suçları - Deontolojik, Etik ve Hukuki Bakış" adlı kitap yayımlandı.

Türkiye'de "Serbest Eczanelerde Deontolojik İhlaller" üzerine yazılmış ilk ve tek doktora tezinin sahibi olan Dr. Öğr. Üyesi Bülent Kıran'ın bu kitabı, konusu ve içeriği bakımından "rehber" niteliği taşıyor.

Kitap; Sağlık Alanında Deontoloji ve Etik Bilimi, Meslek Etiği Ve Hukuku, Tıbbi Müdahale ve Tıbbi Müdahaleden Kaynaklanan Sorunlar, Eczacılık Mevzuatı, Tüm Sektörlerde Çalışan Eczacıların Mesleki Uygulamalarından Doğan Hukuki Sorumluluk ve Yükümlülükleri, Türk Eczacıları Birliği Örgüt Yapısı, Disiplin Suçlarının Bölge Eczacı Odaları ve Türk Eczacıları Birliğindeki Soruşturma Süreçleri, Disiplin Cezaları, Haysiyet Divanı Kararları ve Yasal Dayanakları, Deontolojik Suçların Ortaya Çıkmasına Yol Açan Faktörler, Suç Türleri ve Suçların Sınıflandırılması, Yabancı Ülkelerdeki Disiplin Suçları ve Uygulanan Ceza örnekleri başlıkları altında 12  bölümden oluşuyor.

Kitabı satın alabileceğiniz kitabevleri için tıklayınız.