Deprem Gerçeğini Unutmuyoruz, İlk Yardım Ekipleri Kuruyoruz

İEO18.11.2019 / 12:284034

İstanbul Eczacı Odası olarak, olası bir depreme hazırlık çalışmaları kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından verilecek ilk yardım eğitimlerine başlıyoruz.

Ücretsiz verilecek olan eğitimlerimiz, Anadolu ve Avrupa yakalarında ayrı ayrı olmak üzere, 20'şer kişilik gruplar halinde planlanacaktır. Her hafta düzenlenecek 2 günlük eğitimlerin sonunda sertifika almaya hak kazanan meslektaşlarımız, olası afet durumlarında gönüllü görev alarak ilk yardım hizmeti sunabilecektir.

Biz eczacılar, mesleki sorumluluğumuz gereği bugüne kadar yaşanmış olan çok sayıda afette görev aldık ve yaraları sarmaya çalıştık. Verdiğimiz bu katkıyı şimdi daha da ileriye taşıma hedefiyle tüm meslektaşlarımızı ilk yardım eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz.

İlk yardım eğitimimizin birincisi 10-11 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Her hafta eğitim verilecek mekan ve tarih belirlendikten sonra eğitime katılacak 20 kişilik eczacı grubu İstanbul Eczacı Odası tarafından telefonla aranıp, mekan ve tarih bilgileri paylaşılacaktır. Eğitimler her hafta yeni ekiplerle tekrarlanacaktır.

Anadolu Yakası'nda düzenlenecek ilk yardım eğitimlerine kayıt olmak için tıklayınız.

Avrupa Yakası'nda düzenlenecek ilk yardım eğitimlerine kayıt olmak için tıklayınız.