2019 Yılı İmha Edilecek İlaçların İLAYS'a Teslim İşlemleri Hakkında

İEO29.11.2019 / 14:574240

İLAYS Birimimiz 2 Aralık Pazartesi günü itibari ile mesai saatleri dahilinde (İlaç teslim saatleri: 09.00-12.30, 13.30-17.00) hafta içi her gün hizmet verecektir.

Vergi mevzuatımız gereği miadı dolmuş ilaçların ilgili dönem vergi matrahından indirim yapılabilmesi (gider yazılabilmesi), sadece ilgili yıl içinde miadı dolanların imha (bertaraf) edildiği dönem olabilmektedir.

2019 yılı içinde miadı dolan ilaçların İLAYS Sistemine "cari dönem", 2019 yılı öncesi miadı dolan ilaçların ise "cari dönem dışı" olarak kayıt edilmesi gerekmektedir.

25 Aralık 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İstanbul Eczacı Odası İLAYS Birimine teslim edilen atık ilaçlara ait cari dönem listeleri, 2019 yılı dönem vergi matrahından gider olarak kayıtlara alınabilmektedir.

Not: İLAYS Birimimiz yıl boyunca her Cuma günü hizmet vermektedir. Yoğunluktan etkilenmemek için cari dönem dışı ilaçlarınızı imha için sonraki günlerde de getirebilirsiniz.

Psikotrop ilaçların imhası için izlenecek adımlar:

1) Psikotrop ilaçlar için öncelikle İlçe Sağlık Müdürlüğünden tutanak hazırlatılır.

2) İLAYS sisteminde liste oluşturularak randevu alınır.

2) Listeler ve İlçe Sağlık Müdürlüğünden alınan tutanakla birlikte psikotrop ilaçların İLAYS Birimimize elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Kargo yoluyla teslimat yapılmak istendiğinde, indirimli gönderim yapabilmek için anlaşmalı olduğumuz MNG Kargo tercih edilmelidir.

MNG Kargo Müşteri No: 136448288

Adres: Mecidiyeköy Mah. Atakan Sokak No:14

Mecidiyeköy-Şişli / İSTANBUL

Not: Yoğunluk olmaması için teslimatların son günlere bırakılmaması gerektiğini önemle hatırlatırız.

Odamız Mali Danışmanı İsmail Hakkı Güneş'in "Miadı Geçen İlaçlar, Vergi Karşısındaki Durumu ve Muhasebe Kayıtları" hakkındaki bilgilendirme yazısı için tıklayınız.

İLAYS Sistemine giriş yapmak için tıklayınız.