KAMUOYUNA

15 Temmuz gecesi yaşanan alçak darbe girişimi sonrası, 16 Temmuz günü darbeleri lanetleyen, ülkemizi daha da büyük karışıklıklara sürükleyebileceğinden endişe ettiğimiz ayrışmaya dikkat çeken ve bir an önce huzur ortamının tesisine yönelik beklentimizi ifade eden bir yazı yayınladık.

Amacımız İstanbul Eczacı Odası olarak geçmişimizde olduğu gibi bugün de her türlü darbenin karşısında olduğumuz kararlığını ifade etmekti.

Ancak son 24 saat içerisinde hem kamuoyundan hem de meslektaşlarımızdan aldığımız tepkiler sonucu yanlış anlaşıldığımızı üzülerek görmüş bulunmaktayız.

Bu nedenle bir kez daha 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, dün olduğu gibi bugün de demokrasiden yana olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

O karanlık gecede hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz.

Saygılarımızla.

SGK Ödemelerindeki muayene ücretleri kesintilerinin hesaplanması

İEO21.01.2010 / 18:0816032

SGK ödemelerimizden yapılan muayene ücretleri kesintilerinin hesaplanması aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

A grubu reçeteler için:

Döküm Listesinin son sayfasındaki Özet Bilgi bölümünde;

1. Genel yekun bölümünde muayene ücreti olarak belirtilen tutar,

2-3. SSK Bölümünde ilk muayene ücreti satırındaki ÇK ve ÇY sütunlarının altında belirtilen tutarlar,

4. "RP" sütununun altında belirtilen tutar içerisinden çalışan sigortalıların muayene katılım payı tutarları toplamı (Döküm Listesi'nin son sütunu olan "S.Türü" bölümünde RP kodu bulunan kayıtlardan, "Mua.Tut" başlıklı sütunda muayene katılım payı belirtilmiş olan kayıtların toplam tutarıdır. Raporlu kayıt yapılmış olan çalışan ve emekli sigortalıların ayrımı yine aynı Döküm Listesi'nde bulunan "Sicil" sütunundan yapılabilmektedir.)

5.Bağkur Bölümündeki "çalışan muayene ücreti" satırında yer alan tutar,

6.GSS Bölümündeki ilk sırada "muayene" satırında yer alan tutar.

Yukarıda yer alan tutarların tümü toplanarak bulunan rakam, ödemelerimizden kesilen toplam muayene ücretidir.

Bu rakam, dökümlerimizin A grubu Özet Fatura Bilgisi bölümünde yer alan "Ödenecek Miktar"dan düşülerek eczacının hesabına yatan miktar bulunmaktadır.
Örnek hesaplama için tıklayınız.

B grubu reçeteler için:

Döküm Listesinin son sayfasındaki Özet Bilgi bölümünde;

1. Genel yekun bölümünde muayene ücreti olarak belirtilen tutar,
4. Bağkur Bölümündeki "çalışan muayene ücreti" satırında yer alan tutar,
5. GSS Bölümündeki ilk sırada "muayene" satırında yer alan tutar.

Bu rakam, dökümlerimizin B grubu Özet Fatura Bilgisi bölümünde yer alan "Ödenecek Miktar"dan düşülerek eczacının hesabına yatan miktar bulunmaktadır.
Örnek hesaplama için tıklayınız.